(Ambulante) Begeleiding jeugdzorg

Als u zich er prettig bij voelt om over zaken te praten, kan een 1-op-1 gesprek uitkomst bieden. Er hoeft niet direct een achterliggend doel nagestreefd te worden. Het praten zelf kan al heel veel helpen.

Daarnaast kan de begeleiding bestaan uit hulp bij werk zoeken, hulp bij administratie bijhouden of op orde krijgen, hulp bij financiële zaken, hulp bij het vinden van een passende vrijetijdsbesteding of hulp bij het versterken van een sociaal netwerk. In vrijwel alle situaties waarin individuele begeleiding wordt gekozen, is er sprake van een hulpvraag op het gebied van zelfstandig leven.

Ik werk zowel als onderaannemer bij organisaties die individuele ambulante begeleiding aanbieden, maar biedt deze ondersteuning ook rechtstreeks middels een PGB.

Krijgt u budget zoals een PGB? Dan kunt u zelf uw zorgverlener kiezen en individuele begeleiding inkopen. Uiteraard kunt u natuurlijk ook als particulier zorg inkopen. Ik sta voor u klaar als zorgverlener.

Jobcoaching

Voor bedrijven waar mensen werken of open staan voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt (bijvoorbeeld WAJONG) door bijvoorbeeld een beperking, kan het interessant zijn om van jobcoaching gebruik te maken. Bij bedrijven waar ik ingehuurd word, zorg ik voor de plaatsing en begeleiding van mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Het coachen en begeleiden van mensen met een beperking die naar een plekje op de reguliere arbeidsmarkt toewerken, is een van de hoofdactiviteiten van mijn bedrijf.

Allerlei

Ik sta open voor vele vormen van hulpverlening. U kunt bijvoorbeeld naast individuele begeleiding en jobcoaching ook denken aan buurtwerk en samenwerking met ordehandhaving. Daarnaast bied ik mijn diensten aan op scholen, waar ik in de rol van vertrouwenspersoon kan functioneren. 

Een nieuw element wat ik graag toevoeg aan mijn lijst met aan te bieden diensten, is coaching op zingeving. Het is simpelweg een element waar iedereen dagelijks mee te maken heeft, maar wat gauw aan onze aandacht ontsnapt, terwijl het dagelijks onze stemming bepaalt. Door een schat aan ervaring hierin, kan ik bij mensen door een vorm van motiverende gespreksvoering verandering stimuleren, wat zingeving ten goede komt.