Jelmer Timmer Hulpverlening op Maat is in maart 2015 opgericht als eenmanszaak door Jelmer Timmer, wie sociaal pedagogische hulpverlening inzet om mensen te helpen.

Jelmer: ''Ik ben 32 jaar oud, getrouwd en vader van 2 kinderen. Ik ben in Utrecht geboren, maar het grootste gedeelte van mijn leven heb ik in het noorden en noord-oosten van Nederland gewoond en gewerkt.

'Leef je droom', hoorde ik door een wijs mens gezegd worden. Voor mij was het in 2015 dé tijd om de stap te wagen om mijn eigen bedrijf te starten. Jarenlang is het een droom geweest om voor mezelf te beginnen, maar ik vond dat ik eerst ervaring op moest doen in het werkveld onder de vlag van een (of meerdere) organisatie(s). Dit heb ik ook gedaan. Als jonge professional heb ik mijn bachelor Hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en werkte toen al in de forensische psychiatrie. Toen het moment was aangebroken om ander werk te zoeken, kwam ook het idee om mijn eigen bedrijf te starten, op de voorgrond. Ik zag het als het ideale moment om te experimenteren en dus heb ik een start gemaakt met mijn eigen bedrijf, Jelmer Timmer Hulpverlening op Maat. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan als jobcoach, ambulant begeleider en als jeugd- en gezinsprofessional.

Achter de stap om dit bedrijf te starten, zit uiteraard een gedachte, een idee. Het is vooral persoonsafhankelijk hoe je uiteindelijk tot de stap overgaat om zelfstandig te gaan ondernemen. In mijn geval betekent werken vanuit deze vorm dat ik maatwerk kan leveren aan mijn cliënten. Dit is voor mij een groot goed en ik presteer daar het beste door. Als ik kijk naar mijn eigen persoon, zie ik iemand die graag zelfstandig en onafhankelijk zich wil kunnen bewegen en dat met passie en overgave doet. Daarbij komt dat ik de laatste jaren behoorlijk aan persoonlijke ontwikkeling heb gewerkt, wat het zelfstandig ondernemen erg stimuleert.

De hulp die ik verleen, wordt in wezen bepaald door de hulpvraag. De hulpvrager geeft aan waar behoefte aan is, en ik ondersteun daarbij tijdens de weg daarnaartoe. Ik ben niet degene die over het proces beslist, die regie ligt bij de hulpvrager zelf. Mijn ervaring leert mij dat respect voor de autonomie en een ander zelf succeservaringen te laten opdoen, voor veel tevredenheid zorgt.

De doelstelling van Jelmer Timmer Hulpverlening op Maat, is om zorg van hoge kwaliteit te verlenen. Om dit te kunnen bereiken, wil ik enerzijds vanuit de visie van mijn eigen bedrijf werken, en anderzijds zoek ik de samenwerking op met andere organisaties. Ik wil uitstralen dat ik tijd en aandacht besteed aan de hulpvrager. Daarin ben ik niet bang om, in het kader van kwaliteit leveren, buiten de gebaande paden te lopen en 'out of the box' te denken. Kort gezegd, ik ga voor kwaliteit en focus mij voortdurend op het maken van verschil.''
''De moed om zekerheden los te laten is een vereiste voor creativiteit.''

Erich Fromm